Полицията в щата Колорадо разследва вече от три дни случая с баскетболната звезда на Мемфис в НБА - Джа Морант.

Гардът публикува видео на живо от нощен клуб в Глендейл, предградие на Денвър, в което размахва пистолет над главата си и видимо е в състояние, предизвикано от употреба на алкохол или наркотици. Видеото бързо изчезна, но бе видяно и записано от хиляди хора в социалните мрежи.

Неофициално, медиите съобщават, че и агенти на ФБР се интересуват от случилото се в нощния клуб. И пак като теории - това е така, защото се предполага, че той е бил в компанията на лица, които са обект на постоянно следене. Тоест - криминално популярни и считани за опасни.

Полицията даде първите подробности - Джа Морант е бил в стриптийз клуб в Глендейл, мястото има съмнителна репутация и неведнъж там са викани органите на реда след свади, включително с оръжие.

Големият въпрос за това как ще продължи разследването е дали Морант е бил наистина в нетрезво състояние, защото това прави появата му на публично място с оръжие подсъдна. По законите на щата Колорадо, можеш да носиш оръжие, но не и да го показваш и държиш в ръцете си, когато си употребил алкохол.

Мемфис Гризлис обяви, че ще се отнесе изключително сериозно към случая и Морант е отстранен от отбора за неопределено време.

"Цялата страна е особено чувствителна по казуса с насилието с огнестрелно оръжие и случаите на престрелки - каза треньорът Тейлър Дженкинс. - Не можем да сме невнимателни към случващото се и то е много сериозно. Джа има нужда от помощ и ние ще направим това, което зависи от нас, за да я получи."

Играчът също влезе в този тон, като коментира случващото се. И гарантира пълно съдействие на органите на реда при разследването.

"Извинявам се на всички за недопустимото си поведение - написа в официално обръщение звездата на Мемфис. - Ще се оттегля встрани от играта за известно време, за да опитам да получа помощ и да науча как по-добро де са се справям със стреса."

Той прави страхотен сезон и е в челото на класациите по индивидуални статистики, включително като реализатор. Но случилото се в Глендейл може да означава и край на появите му на игрището поне до лятото.

А това пък би могло да бъде най-малкият проблем, ако се стигне до съдебни действия.