Играчи на отборите-лидери в шампионата - Балкан и Левски Лукойл, оглавяват вота на феновете за Мача на Звездите. По трима от двата тима дотук изглеждат сигурни за шоуто.

Събитието е на 22 март в Пазарджик, а до 2 март гласуването може да стане на адрес: http://allstar.basketball.bg .

Форматът на мача е Българи срещу Легионери и, съвсем очаквано заради по-малкия брой чужденци, при тях отиват повече гласове. Най-много до момента са тези за Марко Радонич от Балкан, който в седмиците от старта на гласуването непрекъснато си разменя водачеството със съотборника си Дейшон Найт.

Балкан вече има трима представители в моментния вот, тъй като и Божидар Аврамов е сред най-избираните гардове. Там обаче битката ще е до последно, защото разликата между новото попълнение на Балкан и следващите го български атакуващи гардове е малка.

Кени Хол е най-предпочитаният чужденец на позиция тежко крило към момента, а второто място в тази категория е едно от най-оспорваните. В нея пък Павел Маринов води солидно при българите.

Йордан Минчев е с най-много вотове при българските леки крила, но и тук до последните часове е възможна промяна заради близките цифри. Любимецът на феновете на Левски Асен Великов пък е лидер при гардовете.

Битка между Брандън Браун и Брандън Йънг има за топ мястото при чужденците - плеймейкъри, като разликата в хода на гласуването между тях е минимална.

Зейвиър Джонсън от Рилски спортист до момента е най-предпочитан при леките крила от легионерите.

Българският играч с най-много гласове до момента - близо половината - е Димитър Маринчешки от Спартак Плевен. В категория център при чужденците е най-завързано, като много малко преднина има Антъни Уокър от Берое.

Сред треньорите най-много гласове има за наставника на Ямбол Тони Дечев, следван от Константин Папазов (Левски Лукойл).

През 2020-а година Мачът на Звездите се организира от БФ Баскетбол в партньорство с Община Пазарджик - Европейски град на спорта, ЕС Медиа АД, Списание СПРИНТ и BGbasket.com.