Индиана Пейсърс и Ню Йорк Никс ще играят решителен седми мач, за да излъчат единия финалит в Източната конференция на НБА.

Това стана факт, след като Индиана спечели със 116:103 мач №6 от серията, изравнявайки я до 3:3 победи.

Ключова за Пейсърс се оказа втората четвърт от мача, в която успяха да натрупат аванс от десет точки, дошъл след десет поредни точки в продължение на последните три минути от частта.

В третата четвърт Пейсърс увеличиха аванса си с още три пункта, за да влязат в последната част с аванс от 13 при 88:75. В тази последна част гостите от Ню Йорк така и не скъсиха разликата до притеснителен за Индиана резултат, като със 116:103 победата отиде за Пейсърс.

Най-резултатен в мача бе Джейлън Брънсън от състава на Ню Йорк, а за победителите най-много точки вкара звездата им Паскал Сиакам - 25.

Среща №7 от серията е утре вечер българско време, като в емблематичната "Медисън Скуер Гардън", Никс и Пейсърс ще трябва да излъчат съперника на супер фаворита Бостън Селтикс в Източната конференция.

В Западната конференция пък предстои мач №6 в серията между Оклахома Сити и Далас Маверикс, където Далас води с 3:2, а пък седми мач ще играят отборите на Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс.