Отборите на Черноморец (Бургас) и Берое изиграха исторически за българския баскетбол мач.

Те трябваше да минат през общо четири продължения, за да направят невероятното 123:121 в полза на домакините от Бургас.

Мачът можеше изобщо да не стига до продължения, но сметките в състава на бургазлии докараха нещата до това положение.

Черноморец се нуждаеше от успех с поне 6 точки, за да запази шанс за място в четворката в крайното класиране. Именно заради това при резултат от 78:78 секунди преди края, бургазлии умиплено пропиляха два наказателни удара, за да вкарат мача в продължения.

Там също дълго време нямаше какво да раздели двата тима. 10:10, след това 8:8, последвано от 13:13, преди Черноморец да реши всичко с 14:12, което обаче така или иначе не върши особено разлика на тима.

Мачът продъжи общо 60 минути, което е рекорд в родния баскетбол.

Той не мина без нерви, като общо седем души от двата тима бяха извадени от игра с по пет фаула след изключителната битка на паркета.

Нервният мач не се размина и без грозни прояви. Президентът на Черноморец Васил Стоянов на няколко пъти репликираше решенията на съдиите по време на мача, а кулминацията дойде в първото продължение. Тогава Стоянов отново изригна, но този път бе помолен да напусне залата. Последва около 5-минутно спиране на играта заради разправии между него и главния секретар Румен Калпакчиев, като в крайна сметка президентът напусна и баскетболът отново излезе на преден план.