ЛеБрон Джеймс се завърна в игра за Лос Анджелис Лейкърс, след като пропусна вчерашното гостуване на Ню Йорк заради първото наказание в кариерата си. Краля бе във вихъра си при победата със 124:116 срещу Индиана, но отново привлече върху себе си общественото внимание с небаскетболни причини. Преди няколко дни той удари в лицето Айзея Стюърт от Детройт, заради което бе санкциониран да не играе един двубой.

Иначе на паркета той бе неудържим и изведе Лейкърс до успех след 39 точки, 6 асистенции и 5 борби при гостуването в Индианаполис.

В средата на продължението обаче играта бе спряна, след като Краля хвана един от съдиите ги заведе директно до двойка фенове, очевидно на домакините, които седяха непосредствено до игрището. Джеймс посочи въпросните хора, които малко след това бяха изведени от залата от охранител.

Така и не стана ясно какво точно са казали те на суперзвездата на “езерняците”, който на пресконференцията след мача единствено намекна, че е бил обиждан от тях. 

“Има разлика между това да подкрепяш отбора си и да не искаш той да загуби, както и има неща, които никога не бих казал на човек от публиката. И както те не би трябвало да ги казват на мен”, коментира четирикратният шампион на НБА ситуацията в продължението.

Лейкърс се върнаха на победния път и вече имат равен баланс - 10 успеха и 10 поражения, което им отрежда седмо място в класирането на Западната конференция.