Никола Йокич се изкачи до четвъртата позиция в класацията на НБА за най-много мачове с трипъл-дабъл. Сръбският магьосник от Сомбор стори това с 35 точки, 14 борби и 12 асистенции при победата със 134:116 срещу Ню Орлиънс и изпревари две от легендите на играта - Джейсън Кид и ЛеБрон Джеймс, които имат по 107 мача с трипъл-дабъл.

Преследването с ЛеБрон обаче няма да свърши скоро, защото Краля продължава да твори по терена с екипа на Лос Анджелис Лейкърс, макар на 30 декември да му предстои да навърши 39 години.

По-впечатляващото в случая обаче несъмнено е това, че Жокера задминава Джеймс, макар да е изиграл 813 мача по-малко в кариерата си. Досега през сезона средните статистически показатели на Йокич са 28.4 точки, 12.9 борби и 8.4 асистенции в осем мача, а шампионите от Нъгетс са спечелили седем от тях.

Двама от тримата играчи пред него в подреждането пък отдавна са окачили кецовете на пирона - Меджик Джонсън (138) и Оскар Робъртсън (181), а активен е единствено Ръсел Уестбрук, който скоро ще достигне кота "200" (има 198 мача с трипъл-дабъл към момента).

След победата над Пеликанс снощи сърбинът отново показа чувството си за хумор и води сам пресконференцията си, като каза на журналистите, че няма нужда да му задават въпроси и сам каза всичко, за което вероятно щеше да бъде попитан.