Шампионите загубиха на старта на новия сезон в НБА, след като Пол Джордж и Кауай Ленард взеха в свои ръце нещата на дербито на Лос Анджелис.

Двамата бяха в основата на победата на Клипърс над Лейкърс със 116:109 в първата нощ от сезона, който започна необичайно късно заради променената ситуация в една необикновена година, не само в баскетбола.

Джордж реализира 33 точки, добави 6 борби и 3 асистенции. Кауай вкара 26 точки. Общо шестима играчи на Клипърс завършиха с над 10 точки и разпределиха тежестта от първата победа за сезона.

Цялата стартова петица на Лейкърс също отвърна с над 10 точки, като ЛеБрон Джеймс бе топреализатор с 22 (5 асистенции, 5 рибаунда). Антъни Дейвид вкара 18 т., а новопривлеченият Марк Гасол изненадващо записа нулев актив, независимо, че остана на игрището 12 минути като резерва.

Така церемонията с връчването на шампионските пръстени на Лейкърс бе засенчена донякъде от неприятната загуба от градския съперник.

Снимка: AP/БТА

 

Любопитно, миналият сезон също стартира с победа на Клипърс над "езерняците" в първата вечер, а после завърши с титла на Лейкърс...

В другия мач на вечерта Кевин Дюрант записа първия си мач от 18 месеца след тежка травма и вкара 22 точки за 25 минути на игрището, за да помогне на Бруклин Нетс да бие бившия му отбор Голдън Стейт - 125:99.

Стеф Къри бе най-резултатен за Уориърс с 20 точки и 10 асистенции.