Треньорът на "Левски Лукойл" Константин Папазов бе повече от емоционален след победата над "Балкан" с 86:85 и подпечатаната шампионска титла.

"Днес с Божията помощ съперниците изпуснаха сам самички. Бяхме се изправили срещу омразата. Три от основните клубове сееха омраза и завист към нас. Днес "Левски" им го върна.

Днес "Балкан" игра на гребена на емоцията. Невероятен "Левски" от минус 15 точки и накрая Господ си каза тежката дума. Синята любов - няма такава на света. Тези хора спасиха отбора през 2015-а . Кой където иска да се припознава няма значение. Ние не сме правили фалити, а искахме да спасим баскетбола в София."

Сърдечни благодарности на абсолютно всички. Излезе пъзелът. Работих с отбор, в който всички пренебрегнаха егото си. Това е най-сладката титла за господин Златев. Тази титла е спечелена с най-много български минути. Минахме през много критики. Съжалявам, че в един момент баскетболът остана на втори план, това не трябва да се адмирира.

Човек, който умира за ЦСКА днес беше зад мен. Не беше лесно. Инцидентът остави лош отенък. Нямаше умишлени действия. Ако не бяха вкарали кош в края, щяхме да играем последния мач без публика. Всички, които ни мразят, взеха вчера инициативата. Нека да обяснят на какво се дължи тоталната дезориентация на "Балкан" в атака. Защо не коментират отбора на "Балкан" с най-доброто нападение - не знае в три мача къде се намира. Вашата омраза е нашата енергия и Бог го показа."

Днес беше празник на баскетбола. Последното категорично е Божията воля. Най-добрият играч изпусна под коша. Има един над нас, който знае. Днес бях в Правешкия манастир. Никога няма да причиня нещо лошо. Няма умисъл в дейтвията ни - да кажем на феновете да се бият".