Бостън Селтикс спечели горещ и драматичен първи мач от плейофната серия в НБА срещу Бруклин Нетс - 115:114.

Кош със сирената на Джейсън Тейтъм, завършил след майсторска асистенция и невероятно отиграване на Маркъс Смарт, донесе победата и взриви залата на Селтикс, която се смя последна в преследването на отмъщение срещу същия отбор за отпадането на нейния тим на същия етап миналия сезон.

Тогава Кайри Ървинг, гардът на Бруклин и бивш любимец на Бостън (до 2019-а) се държа недостойно, стъпка демонстративно емблемата на Селтикс в центъра на игрището и бе замерян с предмети от публиката. Сега той отново игра великолепно, въпреки че какафонията от освиркванията при всяко негово отиграване бе оглушаваща.

Преди старта на плейофите сега този двубой бе "нагорещен" най-много като заряд именно заради случилото се преди година. И не разочарова още на старта на серията.

Ървинг завърши с 39 точки и 6 асистенции, за да е лидер на отбора си и по двата показателя. Но именно той бе преодолян от Тейтъм в края, за чието движение под коша не внимаваше. Кевин Дюрант добави 23 точки за Бруклин.

Тейтъм завърши с 31 точки и 8 асистенции, Джейлън Браун помогна с 23, а по 20 реализираха Смарт и Ал Хорфорд. Бостън направи много силен мач като отбор, за да спре звездите и ярките индивдуалности отсреща.

В друга първа среща от първия кръг шампионите от Милуоки взеха аванс в своята зала срещу Чикаго - 93:86. Янис Адетокумпо, разбира се, повече Бъкс с 27 точки и 16 борби. Никола Вучевич бе най-мпечатляващ за "биковете" с 24 т. и 17 рибаунда.

Още резултати от нощта:

Финикс - Ню Орлиънс 110:99 (1-0 в серията)

Маями - Атланта 115:91 (1-0).