Александър Везенков няма да играе за Сакраменто в следващия месец. Кошмарната новина идва от едно от най-престижните европейски баскетболни издания - EuroHoops, откъдето цитират информация от страна на Кингс, че родното крило е с изкълчване на глезена трета степен, като в допълнение се съобщава, че Саша няма да играе между 4 и 6 седмици.

Разбира се, никой не може да се нагърби с прогноза на 100% за това колко точно ще бъде извън терена Везенков заради травмата си на десния глезен, но по всичко личи, че го очаква около месец на крайната линия.

Досега през сезона средните му показатели са 5.6 точки и 2.5 борби. За последно той игра за "кралете" на 10 февруари срещу Денвър, когато за 16 минути на терена се отчете с 6 точки (50% успеваемост от тройката), 1 асистенция и 1 отнета топка.

Двукратният спортист №1 на България подписа със Сакраменто през лятото на 2023 година, след като преди това бе избран за "Най-полезен играч" на сезона в Евролигата, както и за най-добър реализатор на турнира. Българинът помогна на Олимпиакос да стигне до финал в надпреварата, но там Реал (Мадрид) отне шампионската мечта на гърците.

В кариерата си досега 206-сантиметровият стрелец е играл още за Арис (Солун) и испанския Барселона.