Една от големите звезди в НБА - Клей Томпсън, влиза в нов кошмар след новината, че травмата му на тренировка е възможно най-тежка.

Скъсан ахилес ще извади гарда от игра за Голдън Стейт Уориърс до края на сезона, който започва след месец. Вестта е наистина ужасяваща за човека, който пропусна и целия минал сезон с тежка травма - скъсани връзки в коляното.

Клей се контузи в мач №6 от Финалите в НБА през 2019-а, когато Голдън Стейт преследваше титлата срещу Торонто. Той не игра една година и тренираше на пълни обороти в последните дни, очаквайки да е напълно готов за старта на новия сезон. Сега се оказва, че ще пропусне и него.

Две пълни години от кариерата му... А може би и повече, защото според първите реакции в Щатите, след такива травми и толкова дълъг период извън игра, тялото на Томпсън и кондицията му никога няма да са същите.

Той ще навърши 31 години през февруари, което не улеснява процесите на лечение от такива тежки контузии.

Преди нещастията да се сторавят по такъв начин върху него, Клей със сигурност бе една от големите звезди в лигата - трикратен шампион с Голдън Стейт и част от династията, която този отбор изгради около него и Стеф Къри.

Томпсън е и олимпийски шампион от Рио 2016, както и световен първенец с тима на САЩ от 2014-а.

С изключение на дебютния му сезон в НБА с Голдън Стейт през 2011-2012 г., не е записвал по-малко от 90 мача (с плейофите) в състезателна година. Изключително рядко бе контузен, и то - не тежко.

Статистиките му са със средно по почти 20 точки на мач и в редовния сезон, и в плейофите.