Леброн Джеймс скъса сценария за допълнително време в мач №3 от серията "Кливланд" - "Торонто" в НБА, вдигна се "от краче" и с една ръка прати изключителна стрелба от таблото в коша. В последната секунда при 103:103, такова изпълнение е по силите само на най, най-големите в играта.

Джеймс върна лентата към времената на Майкъл Джордан, който по подобен начин сам отместваше отборите от пътя на неговия "Чикаго Булс". И Леброн, подобно на Ем Джей, го прави с подтискащо за съперниците постоянство.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Победата със 105:103, дошла със сирената, донесе аванс от 3:0 за "Кливланд" срещу най-силния отбор от редовния сезон. Леброн носи съотборниците си към финал на Изток, и - защо не с този лидер - към още един Финал в НБА, който ще е четвърти поред (1 спечелен и 2 загубени, все срещу "Голдън Стейт").

Джеймс завърши с 38 точки.

В друг мач в НБА в събота вечер "Бостън" надви много трудно "Филаделфия" със 101:98 с овъртайм, за да поведе също с 3:0 на Изток.

На Запад в неделя вечер са мачове №4 от сериите. "Хюстън" води срещу "Юта" с 2:1 победи, а със същия резултат шампионът "Голдън Стейт" има аван срещу "Ню Орлиънс".