Сагата около бъдещето на Александър Везенков приключи.

Най-добрият български баскетболист ще продължи кариерата си в НБА - в канадския Торонто Раптърс, след като правата му бяха изтъргувани от досегашния му клуб Сакраменто Кингс.

Сериозен интерес към Везенков имаше от гръцките Олимпиакос и Панатинайкос, но по всичко изглежда, че спортист номер 1 на България ще остане в Лигата на извънземните.

Везенков, заедно с Дейвион Мичел, отиват в канадския отбор, докато Джейлън Макданиелс ще носи екипа на "кралете". Торонто също така ще получи 45-ия избор в драфта през тази година, както и избора на Портланд през 2025 г.

Българският национал се присъедини към Кингс през изминалата година за три сезона. Той имаше още една гарантирана година за близо 6.7 милиона долара и опция за 6.9 милиона долара за сезон 2025/26.

Спортист номер 1 на България така и не получи съществена роля в състава през изминалата кампания, а самият той не скри разочарованието си от този факт.

Бившият играч на Олимпиакос записа 42 мача с екипа на Сакраменто Кингс. В тях той прекарваше на паркета средно по 12.2 минути, в които се отчиташе с 5.4 точки и 2.3 борби. Той стреля 37.5% от тройката.