Сезон 2019/2020 имаше всички предпоставки да се превърне в кошмар за Голдън Стейт Уориърс още преди да е започнал. Кевин Дюрант и Клей Томпсън се контузиха по време на финалите, загубени срещу Торонто Раптърс. Малко след това Дюрант взе решение да се събере с Кайри Ървинг на Източното крайбрежие, подписвайки с Бруклин, а Томпсън по всяка вероятност ще играе чак през есента на 2020.

Сякаш всичко не бе достатъчно драматично и Стеф Къри счупи ръката си в края на октомври след едва четири изиграни мача.

Първоначално се твърдеше, че има шанс той да се върне на паркета в началото на новата година, но възстановяването се проточи доста.

Всичко това обаче вече е история и №30 отново е в игра. Трикратният шампион на НБА, участвал в последните пет издания на финалите, записа първи минути след контузията срещу... Торонто. Канадците, отнели мечтата на Уориърс за трети пореден трофей, отново се поздравиха с победа - 121:113.

Къри очаквано бе в стартовите пет на Стив Кър и завърши с 23 точки, 7 асистенции и 6 борби, но със скромните за неговите възможности 3/12 в стрелбата за 3 точки.

Става дума за човек, който е трети по вкарани тройки в цялата история и вероятно ще изкачи върха още преди края на кариерата си!

И все пак наличието на Стеф на игрището е лъч светлина в иначе дъждовен сезон за Уориърс.

Тимът от Оукланд е с 14 победи в 65 мача досега и ще завърши с отрицателен баланс за първи път от 2012 година насам.