Леброн Джеймс се отдръпна от собственото си становище, че няма да играе баскетбол пред празни трибуни в НБА.

Миналия петък лигата предупреди отборите да се готвят за мачове без фенове заради разпространяващият се коронавирус, който удари и САЩ. В Европа вече много спортни мероприятия се състоят без публика.

Засега в НБА официалните съобщения са само предупредителни и няма решение, което да потвърждава, че баскетбол ще се играе без присъствието на фенове.

В края на миналата седмица Джеймс бе запитан за тази възможност и той категорично заяви, че е невъзможно да излезе в подобен мач, тъй като играта е за феновете.

Само няколко дни по-късно обаче от Лейкърс обявиха, че са готови да вземат нужните мерки, с които да ограничат разпространението на коронавируса.

"Е, това е забавно, защото когато ме попитахте, нямах идея, че наистина подобно нещо се обсъжда. Очевидно ще съм много разочарован да няма фенове, защото играя за тях. Моля се за семейството си и за феновете. Ще съм разочарован, но в същото време трябва да се слушат хората, които следят ситуацията. Ако те смятат, че това е добре за безопасността на играчите, на отбора и на лигата, то трябва да ги послушаме", заяви Джеймс, който в крайна сметка е готов да играе.

До вторник са регистрирани 732 случая на коронавирус в САЩ, които са довели до 26 починали. Двама от умрелите са в Калифорния, където случаите на болни за 140.