ЛеБрон Джеймс избра поддържаща роля, но я изигра перфектно за отбора си ЛА Лейкърс, който докосва финал в Западната конференция от плейфите на НБА. Отборът в златистите екипи спечели със 110:100 срещу Хюстън и води с 3-1 в серията.

ЛеБрон вкара 16 точки, добави 15 борби и 9 асистенции (една не стигна за трипъл-дабъл), но водещият реализатор бе отново Антъни Дейвис (29 точки).

Лейкърс се опря на още четирима с над 10 т. актив в мача, а решаващ принос имаше Алекс Карузо, станал от скамейката и нанизал 16 т.

Хюстън изобщо не намери играта си, изоставаше с 16 точки след първото полувреме и направи най-слабия си мач в плейофите. Джеймс Хардън стреля само 6 пъти от зоната за три точки (най-малко в целия сезон за него) и завърши с 21 точки.

Ръсел Уестбрук даде своите 25, но не стигна - Ракетите дори не успяха да застрашат Лейкърс след ранното изоставане.

И още нещо, което не звучи обнадеждаващо за тима от Хюстън: Краля Джеймс е с баланс 13:0, когато отборът му е повеждал с 3-1 в серия от плейоф. Тоест - в 13 от 13 случая е затварял успешно битката и не е отпадал никога (и с Маями, и с Кливлънд).

Ако спечели отново, Лейкърс вероятно ще играе финал на Запад с градския съперник ЛА Клипърс, който също води с 3-1 в серията срещу Денвър.

На Изток предстои решаващ седми мач тази нощ между Бостън и шампиона Торонто (3-3 в серията), а другият финалист е ясен - Маями.