Капитанът на световния шампион Германия-Денис Шрьодер каза, че има шанс 50:50 суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс да играе за САЩ на олимпийския турнир по баскетбол в Париж следващата година.

Американците трябваше да се задоволят с четвъртото място на шампионата на планетата, което приключи преди седмица в Манила, Филипините, победен от германците на полуфиналите.

Този американски отбор включваше предимно играчи от НБА, но нито една от най-добрите звезди на лигата. Финалът без медал доведе до призиви, че САЩ се нуждаят от по-добър отбор с големи имена на Игрите в Париж, за да получат желания златен медал.

Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс, олимпийски шампион от 2008 и 2012 г. и бивш съотборник на Шрьодер, който сега е в Торонто Раптърс, е сред споменатите.

"Писах на ЛеБрон и го попитах. Той каза, че шансовете са 50:50", каза Шрьодер пред телевизия ZDF в събота вечер, цитиран от БТА.

Шрьодер добави, че Германия няма да се страхува от американски отбор със звезди като Джеймс и Стивън Къри от Голдън Стейт Уориърс.

"С този отбор няма особено значение с кого играем. Ако вършим нещата си добре, няма нужда да се крием", завърши Шрьодер.