ЛеБрон Джеймс навърши 36 години в края на миналия декември, но изглежда при него възрастта е просто цифра. Ветеранът няма никакво намерение да намалява оборотите и продължава да покорява върхове в НБА. Крилото на Лос Анджелис Лейкърс стана едва третият играч в историята, който успява да реализира 35 000 точки в кариерата си - постижение, убягнало дори на колосални реализатори като Майкъл Джордан и Коби Брайънт.

Краля вкара 32 точки, които обаче не спасиха Лейкърс от домакинско поражение от Бруклин Нетс с 98:109, така че постижението му ще остане с горчив привкус.

Джеймс вече има 35 017 точки, като така се присъедини към големите Карл Малоун и Карийм Абдул-Джабар, които са единствените, преминавали границата от 35 хиляди. Малоун има 36 928, а Абдул-Джабар - 38 387. Статистиците изчисляват, че ЛеБрон има реален шанс да задмине и двамата, ако продължава в същия дух и разбира се, ако е здрав, но така или иначе той рядко е имал големи проблеми от здравословно естество в кариерата си, започнала през 2003 година.

Освен това четирикратният шампион върви по график към друго впечатляващо статистическо достижение - да вкарва поне по 25 точки средно на мач за седемнадесети пореден сезон! Не го прави единствено в новобранската си година в Кливланд, а ако запази темпото си, то тогава би изместил Карийм от върха след 134 мача - малко повече от сезон и половина.

Крилото ще бъде капитан на Запада в Мача на звездите, след като бе избран за събитието за седемнадесети път. Там изостава единствено от Коби Брайънт (18) и отново Карийм (17). 

Останалите избрани от Западната конференция са Стеф Къри от Голдън Стейт (седми избор за последните осем сезона), Лука Дончич от Далас, който попада в стартовата петица за втори пореден сезон, след като дебютира през 2020 година, както и Никола Йокич от Денвър и Кауай Ленърд от Клипърс.

На Изток Янис Адетокумбо ще бъде капитан. Гръцкото крило на Милуоки ще стартира за пети пореден сезон и държи рекорда за най-много точки средно на мач в шоуто - отбелязва по 27.3 в досегашните си четири участия. Компания му правят Брадли Бийл от Вашингтон, който е топреализатор на НБА този сезон, Кевин Дюрант (Бруклин), Джоел Ембийд (Филаделфия) и Кайри Ървинг (Бруклин).

За първи път петима играчи, родени извън САЩ, попадат в стартовите петици - Дончич (Словения), Адетокумбо (Гърция), Ембийд (Камерун), Йокич (Сърбия) и Ървинг (Австралия).