През годините ЛеБрон Джеймс не един или два пъти е бил обвиняван в това, че има активна роля в трансферната политика на отборите, за които играе - без значение дали е ставало дума за Кливланд Кавалиърс, Маями Хийт или Лос Анджелис Лейкърс, където играе в момента. Краля обаче отказа да коментира трансферната политика на "езерняците" след победата със 124:118 срещу Шарлът Хорнетс - третата поредна за калифорнийци и общо четвърта в последните им шест мача, всичките от които бяха далеч от дома.

"Въпросът за трансферите и нуждите на отбора не трябва да е насочен към мен. Аз съм изключително щастлив от играчите, които са в съблекалнята ни към днешен момент. И единственото нещо, за което ме е грижа, е те да са добре и да играем добре", категоричен бе Джеймс, след като завърши с 26 точки при успеха срещу Хорнетс.

Към момента Лейкърс са девети в класирането на Западната конференция с баланс от 27 победи и 25 загуби. А тази позиция не им дава право на директно участие в плейофите, а на такова в плей-ин турнира - където четири тима се борят за последните две плейофни места.

Разбира се, от редовния сезон има още близо 30 мача, но отбор с традициите на Ел Ей и капризните фенове на отбора, не се задоволяват с подобно представяне.

Въпросът към Джеймс бе свързан с всички слухове, съпътстващи името на ДиАнджело Ръсел. Гардът кара втория си период в Лос Анджелис, като в последните си 16 мача намери формата си - 22.2 точки при 44.9% успевамост от тройката, но въпреки това името му бе споменавано редом до няколко отбора, желаещи да го имат в редиците си.

Включително Бруклин Нетс, Торонто Раптърс и Атланта Хоукс, но към момента нищо не е официално. Ако в крайна сметка се стигне до трансфер, то това ще трябва да се случи в следващите два дни, защото след това трансферния пазар в НБА затваря.

ЛеБрон пък призова всички да си вършат съвестно работата и да не коментират спекулации.