Суперзвездата на НБА - Леброн Джеймс, не забрави родното си място, макар да премина в "Лос Анджелис Лейкърс".

Той откри училище в родния си Акрън, щата Охайо, в което ще се обучават деца в риск.

Децата, които завършат училището на Леброн, ще получават безплатно обучение в университета в Акрън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учебното заведение ще има по-дълги учебни дни и по-дълга учебна година от останалите, а целите на Джеймс и фондацията му са до 10 години над 1200 ученици да успеят да завършат успешно.

"Вълненията преди първия учебен ден са истински! Това ще бъде един от най-великите дни в живота ми, ако не и най-великият. Това кльощаво хлапе от Акрън, което пропусна 83 учебни дни в четвърти клас, определено имаше големи мечти. Големи мечти за децата от Акрън, които да получат висчко, от което се нуждаят, за да открият своята страст, да се отплатят на обществеото и да променят света. Такава е целта на това училище. Такива са хората. Акрън е такъв. В нашата фондация винаги сме си поставяли големи цели, а няма нищо по-голямо от това откриване (докато не започнем да мечтаем за следващото нещо). Невероятно горд и развълнуван съм за всички тези деца и за Акрън", написа баскетболиста в социалните мрежи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Трикратният шампион на НБА е роден в Акрън и завършва гимназията Сейнт Винсънт-Сейнт Мерис, а след това директно влиза в Лигата на едва 18-годишна възраст. През 2016 година, когато все още бе част от "Кливланд Кавалиърс", той донесе първата спортна титла за града от 52 години насам.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos