ЛеБрон Джеймс призна, че решението му да подпише за още два сезона с Лос Анджелис Лейкърс и да остане в клуба до 2023 година не е било подтикнато от финансов интерес. Нито пък от това, че през 2023 година ще се навършат точно 20 години от дебюта му в NBA.

Мотивът на Краля е друг, при това доста личен. Четирикратният шампион (два пъти с Маями и по веднъж с Кливланд и Лейкърс) признава, че с надява да играе заедно с най-големия си син - ЛеБрон Джеймс-младши, по-известен като Брони Джеймс.

"След края на този договор ще бъда свободен агент, а момчето ми ще се дипломира от гимназията. Така че това би ни дало възможност да играем заедно в бъдеще", заяви Джеймс по време на видеоконферентен разговор с журналисти.

В края на 2023 година той ще навърши 39, но предвид отдадеността, професионализма и инвестициите, които прави спрямо възстановяването и режима си (б.р. - дава по над $1 милион годишно точно в тази насока), възрастта няма да е проблем.

"Да мога да играя заедно със сина си е най-голямото ми желание като баскетболист в NBA", допълва още суперзвездата на Лейкърс.

В момента 16-годишняит Брони играе за гимназията "Сиера Каниън", като развитието му е доста добре, но поне към момента няма как да направи скок директно към професионалистите след края на училищната си кариера, както направи баща му през 2003 година. Просто две години след влизането на ЛеБрон в Лигата, ръководството на NBA взе решение да задължи играчите да изкарат поне година в колеж или в друга професионална лига, преди да влязат в Драфта.

Снимка: Getty Images

"В съзнанието си винаги си представям, че ще играя за отбор, който има една цел - титлата", сподели още Джеймс, но според това как се стекат обстоятелствата и това кой отбор евентуално би избрал Брони в Драфта, ЛеБрон-старши може и да направи жертва в името на мечтата си, съгласявайки се да отиде в по-слаб отбор.