Суперзвездата на НБА - Леброн Джеймс, осъществи грандиозен трансфер през юли, като смени родния си Кливланд Кавалиърс с най-успешния тим в лигата - Лос Анджелис Лейкърс.

Сделката е за 4 години и на стойност 154 милиона долара, а освен с баскетболните си задължения, 33-годишният Леброн е спряган за множество холивудски продукции. Той ще участва и в новата версия на легендарния филм Космически забивки.

Леброн обаче отрече, че Холивуд е основната причина да избере Лейкърс.

"Решението, което взех е базирано само и единствено на баскетбола и семейството ми.

Аз съм баскетболист, това е професията ми. Колкото до бизнеса ми, той се развива доста преди да дойда тук".

Леброн коментира и шансовете на Лейкърс за титла, като предупреди феновете, че не трябва да имат големи очаквания, защото в момента Голдън Стейт Уориърс е безспорно най-класният тим в НБА.

"Има дълъг път, който трябва да извървим. Трябва да израстваме с всеки ден. Само с много работа ще можем да достигнем такова ниво, че да се конкурираме с Голдън Стейт.

Мисля, че ще достигнем до това ниво през следващите няколко години. Шампионът е само един, но ако не си ти, това в никакъв случай не означава, че не си успешен.

Наистина съм развълнуван, че съм част от този тим. Тук са играли повечето големи имена в баскетбола, така, че за мен означава много да съм тук".

Сезонът в НБА започва на 17 октомври, а първият мач на Лейкърс е два дни по-късно срещу Портланд Трейл Блейзърс. Именно този мач се очаква с огромен интерес, заради дебюта на Леброн.