Най-голямата звезда в съвременния баскетбол - Леброн Джеймс, за пореден път изрази огромното си възхищение към най-великия в историята - Майкъл Джордан.

Мнозина специалисти непрестанно правят сравнения между Леброн и Джордан, но славата на най-велик в историята носи само единият.

Този факт не крие и Леброн, който в интервю пред ESPN определи първата си среща с Майкъл Джордан, сякаш е видял самият Бог.

"Беше божествено! Казвал съм го отново и отново, но това бе сякаш видях Бог за първи път. Това почувствах като 16-годишно хлапе, което се запознава с Ем Джей.

Джордан направи играта световноизвестна. Той накара хората по цял свят да искат да гледат баскетбол заради неговото влияние на пазара, начинът, по който играеше и заради това, което е. Джордан направи тази ера съвършена.

Нуждаехме се от Лари Бърд и Меджик Джонсън, когато дойдоха в Лигата. Беше подходящо, беше перфектният момент Меджик да отиде в Лейкърс, а Бърд в Селтикс, заради всичките им битки. И тогава, когато Джордан влезе в NBA през 1984-a, той започна да прави това, което стори - да направи играта световна марка.

Очевидно е, че "Дрийм Тийм" от Олимпиадата в Барселона през 1992-а просто затвърди мнението, че Джордан е най-добрият спортист в света.

Той и Дейвид Стърн превърнаха играта в това, което е днес, и момчета като Адам Силвър и мен просто се опитват да продължат делото им", сподели Леброн.