Както в България, така и в САЩ очакват с интерес дебюта на Александър Везенков за Сакраменто. Българинът бе обявен като ново попълнение на Кингс по-рано тази седмица и коментарите относно уменията му не спират. Вчера генералният мениджър на "кралете" Монте Макнеър се изказа положително за крилото, което акостира в столицата на Калифорния от гръцкия колос Олимпиакос (Пирея), а днес на дневен ред е една от легендите на големия местен враг - Панатинайкос.

Майк Батист игра 10 години за ПАО и за този период спечели три пъти Евролигата под ръководството на Желко Обрадович. Американецът има опит и в НБА, където изкарва един сезон в Мемфис, а от 2016 година насам работи като треньор при най-добрите. Батист премина през Бруклин, Шарлът, Орландо, Вашингтон и Хюстън в ролята на асистент, а сега прави същото за Торонто.

"Везенков ще бъде успешен в НБА. Няма нужда от специално изработени за него комбинации, за да прави това, в което е добър. Има много добро движение по терена, изключително уверен е в стрелбата си от тройката и също така разполага с нужните базови умения в защита", заяви Батист пред Марк Джоунс от ESPN.

Meждувременно Кингс продължават да бълват информация за Везенков в различните си профили в социалните мрежи.

Вчера "кралете" пуснаха два различни поста - един с успехите на Александър в Европа и друг с пет факта, които американските фенове по всяка вероятност не знаят за него.

Очаква се българинът да се присъедини към новите си съотборници към края на месец август.