Баскетболната легенда Меджик Джонсън отправи тежки обвинения към играчите на Лос Анджелис Лейкърс, след като звездната селекция се провали и дори не се класира за плейофите в НБА.

"Това е най-лошият сезон в историята на отбора. Всички фенове по света са разочаровани. Не можеш да си позволиш подобно представяне, когато имаш играчи от ранга Кармело Антъни, Леброн Джеймс, Антъни Дейвис, Ръсел Уестбрук.

Просто не може да си позволиш да пропуснеш плейофите. Трябва да започнат да играят печеливш баскетбол. Не е важно кой ще бъде треньор, важно е да намери правилната формула, за да поведе отбора в правилната посока", каза разгневен Меджик, предаде BBC Sport.

Това беше 19-ти сезон на Леброн Джеймс в НБА. 37-годишният ветеран се справи добре в статистически план, като направи средно по 30.3 точки на мач, но нямаше късмет с контузиите. Той пропусна 26 мача заради контузия. Леброн успя да си навлече гнева на феновете, когато отказа да играе последните редовни мачове, след като беше ясно, че Лейкърс ще пропуснат плейофите.

Мнозина смятат, че този грандиозен провал на Лейкърс се дължи на факта, че има прекалено много звезди в състава, както и на очевидната липса на ключови млади играчи.

Привлеченият от Уошингтън Уизърдс Ръсел Уестбрук не успя да се адаптира на Западното крайбрежие. Антъни Дейвис имаше твърде дълги спадове в играта. Може би е време Лейкърс да потърсят подмладяване на отбора, а не да разчитат на славни имена.