Един от най-великите центрове в историята на NBA е хоспитализиран след положителен тест за COVID-19. Патрик Юинг е изолиран и се възстановява, като заяви, че ще се справи и с това, но подчерта, че заболяването в никакъв случай не е шега.

Бившият баскетболист е член на Залата на славата, след като в NBA игра 15 години за Ню Йорк, а след това премина през Сиатъл и Орландо. Роденият в Ямайка двукратен олимпийски шампион е считан за един от най-значимите баскетболисти на своето време.

"Искам да споделя, че дадох положителен тест за COVID-19. Вирусът е сериозен и не трябва да бъде приеман лекомислено. Искам също така да окуража всички да се пазят и да се грижат за себе си и близките си. Благодаря на всички медицински работници, които постоянно са на предните линии в борбата със заболяването. Ще се справя и с това изпитание", сподели Юинг в обръщение, разпространено от Университета Джорджтаун, където в момента е треньор.

213-сантиметровият Юинг бе сред големите съперници на Майкъл Джордан и Чикаго Булс през 90-те години на миналия век, но подобно на много други големи фигури, Патрик също не успя да спечели шампионска титла.