Куриозна случка беляза домакинския дебют на Александър Везенков за Сакраменто Кингс срещу Голдън Стейт (115:121), а камерите я уловиха.

Треньорът на гостите - легендарният Стив Кър, се поинтересува от Саша, който бе пуснат малко по-рано в игра за първи път в мача по време на първата четвърт от колегата му Майк Браун. Или по-точно - поинтересува се кой е този играч, като очевидно не го разпозна визуално. И докато Клей Томпсън изпълняваше наказателни за Голдън Стейт, Кър посочи към Везенков и пита хората около него на скамейката: "Кой е този с номер 7"?

След което сам се зае да провери в тимовия лист, който седеше в краката му.

Камерите уловиха въпроса и действията на Кър, а случката веднага стана куриозна и вайръл в социалните мрежи.

С какво българинът е привлякъл вниманието на противниковия треньор, остава загадка за историята.

Кър е абсолютна легенда на НБА и като играч, и като треньор. На игрището спечели пет титли - четири с великия отбор на Чикаго Булс през 90-те, една със Сан Антонио. Като треньор вече има четири с Голдън Стейт.

Двамата с Браун се посмяха и поговориха надълго след мача. Те са добри приятели извън залата, а отборите им ще се срещат често и този сезон, вероятно дори и в плейофите.

Именно Голдън Стейт изхвърли Сакраменто драматично в 7 мача в елиминационните срещи след сезона.

Везенков записа 17 минути, вкара 2 точки и прибра 6 рибаунда в двубоя тази сутрин, негов трети в подготовката за Кингс, и първи домакински. Гостите спечелиха със 121:115 с овъртайм.