Константин Папазов, Асен Великов, треньорът на Левски Димитър Ангелов, треньорът на ЦСКА Росен Барчовски, Алекс Симеонов и Александър Чакмаков участваха на обща пресконференция преди финала между двата софийски гранда за баскетболната купа на България.

Те изразиха впечатленията си от битките в "Арена Армеец" до момента и споделиха за рисковете, които са поели да организират турнира.

Финалът е в петък от 18 часа.

"Аз съм много доволен, защото когато се роди тази идея, знаехме, че има големи рискове и можем да бъдем критикувани. Затова, че нивото на нашия баскетбол явно не е дорасъл "Арена София" да е трибуна на такъв турнир като Купата на България. Аз съм приятно изненадан от посещаемостта и от атмосферата. Причина за това е изравнената класа на отборите. Дори една разколебана игра през първото полувреме на отбора на Ямбол не може да замъгли много силното представяне от всички и интригуващите двубои. Безкрайно съм щастлив, че Левски е на финал.

Ако в началото на сезона някой е вярвал, че Левски и ЦСКА ще са на финала за Купата, през март никой не е вярвал. Ние поставихме много висока цел - да запазим отбора, защото имахме ангажимент към хора, които са защитавали Левски. Едно прекратяване участие на Левски оттук нататък ще бъде пагубно във всяко едно отношение. Целта беше да оцеляваме. Имахме низ от положителни съвпадения. С по-скромни възможности направихме отбор и това е огромна награда за всички. Утре излизаме за победа и смятам, че имаме своите шансове. Левски стигна до шести пореден мач за Купата, след като надви амбициозният тим на Черноморец със 77:73. Всички приходи от билети от феновете на Левски ще отидат към НАП", каза Константин Папазов.

"Благодарим на ръководството на залата за положените усилия този баскетболен празник да се получи", заяви членът на УС на ЦСКА Александър Чакмаков. "Зад едно състезание има много организационни мероприятия които не се виждат. Положихме огромния усилия, защото беше предизвикателство да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Залата е много голяма и ние знаехме, че не можем да я запълним. Много хора казаха, че сме луди. Ние казахме "добре, нека да сме луди". Не сме го правили с финансова изгода, въпреки че сега мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това показва, че баскетболът може да бъде печеливш.

Всички в баскетбола сме в една лодка - независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота. Ние с Тити сме родени на една улица. Това обаче не ми пречи да искам всяка събота да го бия на футбол. В един бизнес сме и искаме да правим баскетбола продукт. Това е било водещото защо искаме да е в София. За съжаление, "Универсиада" беше по-уютна, но не беше възможно да приеме. Залата беше еднакво неутрална за всички отбори. Еднакво бяхме поставени всички като позиция на терена. Аз смятам, че се получи един много красив турнир. Атмосферата е прекрасна, видях много бивши играчи от двата отбора. Хората се върнаха в залата и за мен това е най-големият успех", добави Чакмаков.