Лос Анджелис Лейкърс излезе във ваканция тази сутрин, когато загуби мач №5 от серията срещу Денвър и отпадна от плейофите в NBA. Но новините около отбора заваляха и след поражението, както подобава на най-популярната марка в баскетбола.

Те са свързани с ЛеБрон Джеймс, а не с бъдещето на тима като цяло. Но често около Краля е така - той иззема заглавията, а и е обвиняван нерядко, че индивидуалните постижения и слава са по-важни за него от успеха на колектива.

Според "The Atletic" Лейкърс и Леброн вече разговарят за бъдещето на 39-годишната баскетболна икона. Той има опция да продължи контракта си и за следващия сезон, която трябва да бъде активирана до края на юни. Но преговорите са за удължаване с още две допълнителни години - докато ЛеБрон е на 42 през лятото на 2027-ма.

Максималната сума за такъв контракт е 164 милиона долара, като Лейкърс е готов да ги даде на ходещата реклама на отбора и лигата. А за да е заинтересуван още повече Джеймс от офертата (не, че дотук няма достатъчно причини - при такава сума), клубът е готов да включи в нея и още един детайл.

През юни пък синът на ЛеБрон - Брони Джеймс, ще бъде част от драфта за NBA. А Лейкърс е готов да гарантира на суперзвездата си, че ще го избере. И така ще сбъдне мечтата на таткото да играе поне един сезон с наследника му.

19-годишният гард игра през този сезон за Университета на Южна Калифорния, като през април стана ясно, че е включен в списъците за драфта.

Според медията, Крал Джеймс е готов да преподпише не само заради това. А и след факта, че е получил гаранции от ръководството, че ще бъдат привлечени поне двама нови класни играчи. Както и, че ще бъде запазен другия ас - Антъни Дейвис.

Това изглежда като огромно финансово усилие от Лейкърс, който ще балансира на ръба на правилата за тавани на заплати и трансфери на играчи, но ... изискванията на звездата са големи.

А изкушението да го запазиш в състава си на всякаква цена - не по-малко.