Леброн Джеймс ще мине прегледи днес, за да стане ясно колко дълго няма да играе за Лос Анджелис Лейкърс. Краля се контузи в третата четвърт при страхотната победа на неговия тим над Голдън Стейт Уориърс със 127:101 като гост.

Успехът в залата на шампиона дойде, след като 7 играчи на Лейкърс вкараха повече от 10 точки, а самият Джеймс бе със 17 преди травмата и вървеше към трипъл дабъл (5 асистенции и 13 борби).

Най-резултатен бе Кайл Кузма (19 т.).

8 минути преди края на третата четвърт обаче Леброн се подхлъзна и се хвана за слабините. Видимо го болеше, а при разговора му с лекаря до скамейката на гостите се чу нещо в стил "чух нещо да изпуква". Вероятно става дума за разтежение, но прегледите днес ще дадат повече отговори.

"Нямам големи притеснения - коментира Джеймс след мача. - Но аз никога нямам такива, когато говорим за контузии. Просто не ми се случват и не ме притесняват."

Евентуално скъсване на сухожилие или мускул в тази област може да донесе принудителна почивка от няколко месеца - последното нещо, което Лейкърс и Джеймс биха искали.

Краля е един от най-здравите и рядко контузващи се елитни спортисти, като миналия сезон изкара всички 82 мача от редовния сезон на игрището за Кливлънд.

Други резултати от НБА тази нощ:

Бостън - Филаделфия 121:114 (след продължение), Юта - Портлънд 117:96.