Въпреки съмненията в последните седмици, в крайна сметка все пак Джей Джей Редик ще стане треньор на Лос Анджелис Лейкърс. Бившият гард и настоящ телевизионен анализатор ще подпише договор за четири години, съобщава ESPN.

Редик ще навърши 40 години само след няколко дни и има зад гърба си 15 години в професионалния баскетбол. В НБА той е играл за Орландо, Милуоки, Лос Анджелис Клипърс, Филаделфия, Ню Орлиънс и Далас.

Генералният мениджър на "езерняците" Роб Пелинка е останал впечатлен от начина на Редик да комуникира с играчите, както и от баскетболното му IQ. Предложението за договор официално е било отправено вчера.

Интересното в случая е това, че Редик е само с няколко месеца по-възрастен от суперзвездата на калифорнийци ЛеБрон Джеймс. Освен това двамата са приятели и дори в последните месеци имат общ подкаст, в който разискват в детайли баскетболната игра и тактика.

Ел Ей се спира на Редик, след като получи отказ от Дан Хърли. Треньорът на колежанския Кънектикът е отхвърлил доста сериозно предложение от Лейкърс - $70 милиона за шестгодишен контракт.

Редик няма опит като треньор - нито като старши, нито като помощник в щаба на някой отбор. През годините в подобни предизвикателства са се впускали и други бивши баскетболисти, включително Джейсън Кид (понастоящем треньор на Далас), Док Ривърс (в момента води Милуоки, както и Марк Джексън и Лари Бърд.