Стеф Къри изигра феноменална последна четвърт, за да вдигне отбора си за обрат в решаващ момент от серията в плейофите на НБА.

Голдън Стейт губеше с 12 точки само 9 минути и половина преди края на домакинския мач срещу Мемфис, но вълшебният стрелец наниза цели 18 т. в тази четвърт, за да помогне за победата със 101:98.

Къри завърши с 32 точки, 8 асистенции и 5 борби, а след мача и емоционалния успех се оказа, че той е вече и първият играч в НБА с 500 отбелязани тройки в плейофите.

Гардът е и номер едно по успешни стрелби от зоната на 3 т. изобщо в цялата история на НБА. А тази сутрин показа и нерви от стомана в последните 45.7 секунди, когато вкара безотказно 8 от 8 наказателни удара.

А Голдън Стейт имаше нужда от Къри. Тимът остана без треньора Стив Кер за мача, който е карантиниран с ковид. Мемфис излезе в четвъртия мач от серията без звездата си Джа Морант, който има травма в коляното. Но водеше на моменти с 10-12 точки, включително и в последната четвърт.

За да се намеси Къри и Уориърс да вземат аванс от 3-1 в серията.

Шампионът Милуоки изпусна у дома да направи същото и след 108:116 от Бостън Селтикс, серията вече е изравнена - 2-2.

Янис Адетокумпо отново бе в стихията си с 34 точки и цели 18 рибаунда за Бъкс, но срещна невероятните Джейсън Тейтъм (30 т., 13 борби) и Ал Хорфорд (30 т., 8 борби, 3 асистенции).

Маркъс Смарт и Джелеън Браун с по 18 т. също дадоха сериозен принос и Бостън приема мач №5 вече с надежда. При изравняване 3-3 серията ще завърши със седми мач пак в залата на Селтикс.