Маями Хийт победи ЛА Лейкърс със 115:104 в третия мач от финалите в НБА, с което резултатът в серията бе намален на 1-2 победи за фаворита от Калифорния.

Първият успех на Хийт дойде отново без контузените звезди Бам Адебайо и Горан Драгич, но се очаква поне първият от тях да е на линия за мач №4.

Стартът бе изненадващ - Лейкърс направи цели 10 грешки с отнети топки в първата четвърт, като звездите Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс записаха по 4. Възползвайки се от това и отличната си игра в защита, Маями поведе с 22:9.

Но, както и в мач №1, преднината бързо бе заличена и на старта на втората част се стигна до 28:28.

В средата на тази част обаче Антъни Дейвис натрупа 3 фаула и седна временно на скамейката - ключов момент от срещата. Полувремето завърши с 4 точки аванс на Маями.

Чак в началото на четвъртата четвърт Лейкърс поведе за първи път при 91:89, отново изглеждаше, че идва обрат и победа за фаворита.

Но на крилете на Джими Бътлър, лидера си, Маями стигна до успеха и "се закачи" в серията.

Номер 22 записа 40 точки, 11 борби и 13 асистенции - трипъл дабъл, като бе особено ефективен в най-трудните минути на последната част.

Още четирима негови съотборници допринесоха с над 10 точки за победата:

Дже Краудър - 12, Дънкан Робинсън - 13, Тайлър Хироу и Кели Олиник - по 17.

ЛеБрон носеше знамето на Лейкърс при ограниченото време на терена на Дейвис, като Краля завърши с 25 точки, 10 рибаунда и 8 асистенции.

По 19 добавиха Маркийф Морис и Кайл Кузма.