Милуоки поведе с 2-0 победи в серията срещу Маями в плейофите на НБА, след като стигна рекордните за отбора 22 точни стрелби от зоната за три точки.

В мач №2 Бъкс направо разби в своята зала със 132:98 миналогодишния финалист в лигата. Хийт загуби финалната серия от ЛА Лейкърс и бе сочен за един от фаворитите този сезон отново да стигне до последните мачове в НБА.

Това все още не е невъзможно, но Маями ще трябва да търси обрат от 0-2 в серията. Яник Антетокумпо блестя отново по познат начин с 31 точки, 13 борби и 6 асистенции, при това за само 31 минути на игрището.

Най-точен с далечните стрелби беше Брин Форбс, който записа 6 тройки, а цели 10 баскетболисти на Милуоки вкараха от зоната за трите точки! Такава канонада може да отчая всеки съперник. И Бъкс гледа към сладко отмъщение, след като в миналогодишното издание на плейофите падна точно от Маями, но във втория кръг.

Серията се мести за два мача в Маями, играе се до 4 победи.

В другия мач от тази нощ над всички бе друга грамадна фигура - Никола Йокич вкара 38 точки, добави 8 рибаунда и 5 асистенции, за да помогне на Денвър да изравни серията срещу Портланд със 128:109. Това бе второто домакинство на Нъгитс, който загуби първия мач в серията пак в своята зала.

Сърбинът Йокич бе подпомогнат от обичайните си съратници - Майкъл Портър добави 18 точки, а още четирима играчи на домакините нанизаха над 10 - Пол Милсап (15), Аарън Гордън (13), Факундо Кампацо и Монте Морис (по 12).

За Портланд блестя също познат герой от последните сезони в НБА, който не спира да пълни кошовете - Деймиън Лилард опита всичко, но неговите 42 точки и 10 асистенции не стигнаха на гостите за втора поредна победа в Колорадо.

Серията се мести в Портланд при 1-1.