Плеймейкърът на Мемфис Джа Морант продължава с впечатляващите си игри в НБА. 22-годишният пойнт гард постави нов клубен рекорд на Гризлис, реализирайки 52 точки при победата със 118:105 срещу Сан Антонио Спърс.

Морант бе изключително ефективен, вкарвайки 22 от 30 стрелби от игра (3/4 от зоната за три точки), а освен това допълни статистиката си със 7 борби и 2 асистенции. Младокът бе във вихъра си и вдигна публиката на крака с редица зрелищни отигравания, а в четвъртата част собственоръчно предреши крайния изход на двубоя, вкарвайки 13 поредни точки, с които уби интригата

Джа получи подкрепа от ДеАнтъни Мелтън с 15 точки и Тайъс Джоунс с 13 

Сан Антонио отново показа, че играе изключително отборен баскетбол, като шестима от баскетболистите на Грег Попович приключиха срещата с двуцифрени точкови показатели, водени от Лони Уокър с 22 и Дежонте Мъри с 21.

Гризлис са една от изненадите на сезона в НБА с баланс 43-20 след 63 изиграни мача досега.

Така Морант подобрява постижението за най-много точки в клубната история за втори път в рамките на няколко дни. На 26 февруари той отбеляза 46 точки, задминавайки вкараните от Майк Милър 45, които бяха най-доброто за Гризлис досега.

Всъщност Морант, който е възпитаник на университета Мъри Стейт, е замесен в четири от петте най-резултатни двубоя в историята на Мемфис, като освен 52 и 46 точки, е вкарвал още 44 (на два пъти).