Шампионите не се предават - Денвър Нъгетс удари отново в залата на Минесота Тимбъруулвс и изравни серията на 2-2, в полуфиналния плейоф на Западната конференция в NBA.

След изоставане от 0-2 с две домакински загуби, Денвър отвърна с две победи като гост и си върна предимството, което има като по-високо поставен в серията тим от редовния сезон. Следва мач №5 в залата шампионите, шестата среща ще е в тази в Минеаполис, а ако се стигне до решаваща, седма, пак Денвър ще е домакин.

Тази сутрин Нъгетс спечели със 115:107, а Никола Йокич показа отново защо бе избран убедително за MVP на сезона. Сърбинът поведе гостите с 35 точки, 7 борби и 7 асистенци, като изглеждаше фокусиран и мотивиран до краен предел - човек с мисия.

Денвър поведе през първото полувреме, а в неговите заключителни 10 секунди нанесе удар, от който Минесота така и не се възстанови.

Тройка на Колдуел-Поуп направи резултата 59:49, а домакините имаха топката за последна атака при оставащи 19 секунди. Но те загубиха притежание и вместо да намалят разликата до 8 или 7 на почивката, получиха кош с бърза атака. След това направиха нова грешка в опит бързо да пренесат топката до другото поле, а гилотината бе просто жестока - Джамал Мъри изстреля шут зад центъра със сирената и вкара! 15 точки аванс, като пет от тях дойдоха в 9-10 луди секунди. И натежаха.

Следващите две части поотделно бяха спечелени от Минесота, но това не стигна. Йокич запази 16 от точките си за последната четвърт, за да покаже отново кой е лидерът на шампионския тим.

Същота тази сутрин Индиана Пейсърс разби Ню Йорк Никс със 121:89 и също изравни серията на 2-2, в полуфиналния дуел на Изток.

Тайръс Халибъртън вкара 20 точки за победителите, Ти Джей Маконъл влезе от скамейката и добави 15, а Паскал Сиакам и Оби Топин допринесоха с по 14.

Тук също Никс имаше аванс от 2-0, но след две победи у дома, а след това те бяха върнати от Индиана в неговата зала. Следва мач №5 в "Медисън Скуеър Гардън".

Другите двойки:

Далас - Оклахома 2-1 (Запад)

Бостън - Кливлънд 2-1 (Изток).