Майкъл Джордан е в напреднала фаза на преговори за продажбата на мажоритарния пакет акции на баскетболния Шарлът Хорнетс, чийто собственик е вече повече от десетилетие. Въздушния, считан от мнозина за най-великата фигура в историята на играта, се сдоби с контролния пакет на отбора от Северна Каролина през 2010 година, когато той още носеше прозвището Бобкетс. Тогава легендата на Чикаго извади $275 милиона, за да може да се нарече собственик на тим в НБА.

За човек, който не обича да губи, Ем Джей със сигурност не се е насладил никак на случилото се през този период, защото откакто той е начело на отбора, Шарлът записа едва две участие в плейофите. Като и двете завършиха по един и същ начин - с отпадане от Маями Хийт още в първия кръг, съответно през 2014 и 2016 година.

Първоначално Майкъл имаше малък дял от акциите на отбора, закупен през 2006, а четири лета по-късно вече се превърна в големият шеф.

Преговорите за продажба са с група инвеститори, сред които е Гейб Плоткин, един от по-малките собственици на "стършелите" и Рик Шнал, който има малък пакет акции в друг отбор от Лигата - Атланта Хоукс. Ако се стигне до сделка, шесткратният шампион на НБА с Чикаго все пак ще остане в управлението на отбора, но с далеч по-малко акции и отговорност, както и в доста по-странична роля.

Шарлът записва поредния си разочароващ сезон и е на предпоследно място в класирането на Източната конференция с 22 победи и 49 загуби досега през годината. Само три отбора имат по-лош баланс от Хорнетс - Детройт (16-55), Сан Антонио (18-51) и Хюстън (17-52).

Резултати от изминалата нощ в Лигата:

Детройт - Денвър 100:119

Торонто - Оклахома Сити 128:111

Милуоки - Индиана 123:139

Бруклин - Сакраменто 96:101

Финикс - Орландо 116:113