Австралийският гард на Оклахома Сити Джош Гиди се превърна в главно действащо лице в секс скандал, след като стана ясно, че е имал интимни отношения с момиче, което първоначално бе обявено за 15-годишно. След това се появиха информации, че тя е на 16, като все още няма особено много официални коментари около случилото се.

Звездата на Тъндър обаче остана без агент, а сега фенове съзряха и нотка на расизъм във всичко случващо.

В социалните мрежи се появиха не едно или две мнения, че ако Гиди беше тъмнокож, то последиците от действията му щяха да бъдат отразявани далеч по-активно. Потребители в X (б.р. - бивш "Туитър") масово твърдят, че всичко минава ниско под радара, само защото баскетболистът е бял, а това мнение споделя и Дез Брайънт - бивш играч на Далас Каубойс в НФЛ.

"Защо не казвате нищо за Джош Гиди? След като разпънахте на кръст Брандън Милър от Шарлът за нещо, което дори не бе направил", написа Брайънт в профила си.

Тогава стана дума за предишен скандал с участието на Милър, избран под №2 в Драфта, в който се твърдеше, че талантът е замесен в убийство, тъй като по думите на друг човек, е дал оръжието на Дариъс Майлс, застрелял Джамеа Харис.

След това обаче обвиненията му бяха свалени.

Нападките на Милър са конкретно към ESPN И към това как отразяват случилото се с Гиди.

Австралиецът записа по 12.0 точки, 5.7 борби и 4.2 асистенции през сезона до момента.