Баскетболните национали на България ще получат отборна премия в размер на 100 000 лева за класирането си за ЕвроБаскет 2022. Лично президентът на федерацията Георги Глушков обяви това на пресконференция днес.

“Управителният съвет на БФБ смята за необходимо момчетата да получат премии - треньорският щаб и всички останали също. За толкова много очаквана победа аз смятам, че е нужно момчетата да получат премии за успеха, усилията. Нашата игра е много специфична и с много конкуренция.

Премията е такава, каквато може да си позволи федерацията. Смятам, че е адекватна. Момчетата ще си кажат и ще разберете. Не бих искал да казвам, защото не знам как ще се интерпретира. Не е малка”, каза Глушков, който след като първоначално отказа да назове сума, все пак заяви, че става дума за 100 000 лева.

“В кръга на шегата, ние взехме, че бихме и че даже ги убихме Латвия”, пък каза капитанът на националите Чавдар Костов по адрес на победата, класирала ни на Европейското.

Загубата бе истински удар за латвийците, които се надъхваха със специални клипове за отмъщение, но след поражението в безсилието си нарекоха родните нацонали “фермери”. По думите на Костов атмосферата в отбора е добра, а пък класиране на Световно първенство би било равносилно на сензация.