Любомир Минчев се е отказал от поста си като национален селекционер, разкри легендата Петко Маринов в интервю за Канал 3. Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков потвърди новината за BGbasket.com.

Петко Маринов сподели, че е говорил с Минчев преди няколко дни, когато той му е споделил това.

"Държах Любо да остане, защото той работи с този отбор добре, направи промени," разказа Маринов. "Говорих с него преди преди няколко дни в Правец, на контролата на младежите с Израел. Разочарован е от самата обстановка, станаха противоборства, противопоставяне... Опитвах се да го убедя, но явно е решен твърдо."

"Национален селекционер на България е труден пост, има много амбициозни млади момчета, но наистина е много труден пост този," допълни Маринов.

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков потвърди новината:

"Очаквам и все се надявам да размисли, но явно няма да се случи," сподели за BGbasket.com Глушков. "Той сподели с мен причините, но смятам, че е редно сам да ги съобщи. Не ми харесва отговорът, ако аз имам някаква вина, трябва да се каже. Може би трябваше още миналата година след първата фаза да подновим договора. Но тъй като отборът играеше добре, не ми минаваше през ума, че може да откаже. Попитах го дали има към мен някакви претенции, дали нещо не е било изпълнено, но каза, че не е към мен."

"Мисля от доста време вече и за други опции за треньор, но засега няма нищо конкретно. Момчетата искат него, познават го и работят добре," продължи Глушков. "Не може да направим друго, освен да търсим друг. Иска ми се да е някой, който познава момчетата, защото идва важен квалификационен цикъл. Търсим, треньорите на клубни отбори трудно ще си оставят отбора."

Глушков допълни, че не е изключена опцията за чужденец за поста, но той трябва да няма клубен отбор, заради цикъла по който вече се играят квалификациите, и да е запознат с България.