Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Любомир Минчев се спря на 23 имена, от които ще избира, за мачовете срещу Франция и Русия в средата на септември.

Националите започват втората фаза от същинските квалификации за световното първенство в Китай през 2019 година с домакинство на Франция. Двубоят на 13 септември ще се играе в "Арена Ботевград". На 16 септември българите гостуват на Русия.

Тези 23-ма баскетболисти ще бъдат картотекирани във ФИБА, а по-късно този месец селекционерът ще обяви колко и кои от тях ще повика за кратка подготовка преди двата предстоящи през септември дубоя.

"Лъвовете" ще се съберат за подготовка на 8 септември, като последни ще се присъединят момчетата от Левски Лукойл и Рилски спортист, които ще играят за Суперкупата на България на 8 септември, отново е Ботевград.

Още не е изяснена ситуацията с участието в този прозорец на Александър Везенков от Олимпиакос и Дий Бост от руския Химки. Съществува огромна веряотност гардът да се завърне в тима, след като в Русия обявиха, че ще разчитат на съотборника му Алексей Швед.

Ето и сред кои ще избира Минчев:

гародве: Дий Бост, Станимир Маринов, Асен Великов, Венцислав Петков, Деян Карамфилов, Божидар Аврамов, Иван Лилов, Мартин Маринов, Христо Захариев, Николай Стоянов

крила: Златин Георгиев, Павел Маринов, Чавдар Костов, Крис Минков, Йордан Минчев, Александър Янев, Александър Везенков, Димитър Димитров, Цветомир Чернокожев

центрове: Станислав Ваклинов, Велислав Гълъбов, Николай Вангелов, Джейсън Уошбърн.