Две от най-големите легенди на баскетболния колос Лос Анджелис Лейкърс - Карим-Абдул Джабар и Меджик Дожнсън, разкритикуваха звездата на отбора Леброн Джеймс.

Абдул-Джабар, който е реализатор №1 в историята на НБА, каза че Джеймс прави неща, "от които трябва да се срамува", най-вече заради отказа му да се ваксинира.

"Леброн дава голяма гласност в борбата срещу полицейското насилие над чернокожите, но той трябва да е адвокат и за ваксините, с което може да спаси много животи на чернокожи", смята Абдул-Джабар.

Въпреки това звездата на Лейкърс бе похвален от легендарния играч за отделянето на средства за развитието на млади играчи, които той изпраща в колеж с пълна стипендия.

Критиките на друга голяма легенда в лицето на Меджик Джонсън, са за играта и решенията на Лейкърс в последно време. Той смята, че тимът е трябвало да привлече ДеМар Де Роузън - трейд, който не се случи, тъй като двете страни не са се разбрали за условията по договора.

Джонсън смята, че привличането на Ръсел Уестбрук е лош ход на Лейкърс и той се е осъществил заради отношенията на бившия играч на Оклахома с Леброн.

В момента най-популярният клуб в НБА е в сериозна криза и навъртя шест поредни загуби в редовния сезон. Намира се на 11-а позиция в Западната конференция и има не малка вероятност да пропусна плейофите. До края на редовния сезон остават само четири мача за Лейкърс.