Мач на звездите в НБА тази година изглежда все пак ще има. Първоначално събитието трябваше да се състои на 14 февруари в Атланта, но бе отложено заради цялостната ситуация с пандемията. Асоциацията на играчите и шефовета на Лигата обаче все пак са се разбрали за дата, като се очаква официално да бъде обявено, че шоуто ще се състои на 7 март.

Част от баскетболистите, включително ЛеБрон Джеймс, вече обявиха недоволството си от организацията на подобен мач при настоящите условия. 

“Нямам абсолютна никаква енергия и въобще не съм развълнуван за тазгодишния Мач на звездите. Дори не разбирам защо ще го има. Но след като има разбирателство между Асоциацията на играчите и НБА, явно ще го има, макар да ни бяха казали, че няма да се играе, за да може да си починем за пет дни. Новината идва като шамар”, каза звездата на Лос Анджелис Лейкърс

Младият гард на Сакраменто Кингс ДеАарън Фокс е на подобно мнение и сподели, че би играл в Мача на звездите единствено за да избегне евентуална глоба. 

“Когато трябва да носим маски по време на мачове от редовния сезон, какъв смисъл въобще има в този Ма на звездите? Очевидно е, че всичко е заради парите. Но ако не си контузен и все пак не играеш, тогава глобата е огромна. Така че това е единствената причина, поради която бих играл”, коментира Фокс.