NBA обяви програмата за следващия сезон, който ще е 75-и в историята на лигата. И, както се полага, списъкът с мачове е изготвен с някои препратки към романтичното минало и началните години на Асоциацията.

Сезонът се открива на 19 октомври, като редовната част отново е 82 мача за всеки отбор (бяха намалени заради пандемията в миналия). Отново са запазени някои параметри, ограничаващи пътуванията, като средно на отбор се падат по 69 000 километра, които ще бъдат изминати в редовния сезон.

Това е рекордно ниско разстояние за лигата, откакто форматът е с 82 мача.

На 1 ноември Ню Йорк приема Торонто, точно 75 години след деня, в който е изигран първият мач от Баскетболната асоциация на Америка (по-късно НБА). Той е точно между Торонто Хъскис и Ню Йорк Никс.

Ню Йорк, Бостън Селтикс и Голдън Стейт са единствените три организации, които са взели участие във всеки от 75-те сезона, като Голдън Стейт е започнал като Филаделфия Уориърс, преди да се премести на Западното крайбрежие.

Между 14 и 18 декември трите отбора ще имат нещо като минитурнир в рамките на редовния сезон, като ще се срещат помежду си в тези няколко дни, а мачовете ще се предават по всички национални канали, които излъчват НБА.

Пак тези три отбора са включени и в коледната програма от уважение към тяхната пионерска роля. Ню Йорк приема Атланта в коледната нощ, Бостън е гост на шампиона Милуоки, а Голдън Стейт играе във Финикс срещу финалиста от миналия сезон.

Така лигата е решила да уважи традициите и историята си.

На 2 март догодина е насрочен специално мач Филаделфия - Ню Йорк Никс, който е наречен "Нощта на Уилт". Той ще отбележи точно 60 години от деня, в който Уилт Чембърлейн вкара 100 точки в един двубой в същия град, за Фили срещу Никс.

Сезонът завършва на 13 април 2022 г., а плейофите започват три дни по-късно.