Голдън Стейт отказа да се предаде и да отпадне от плейофите в НБА. Не и в своята зала, където победи със 121:106 ЛА Лейкърс и намали изоставането си в серията на 2-3.

Успех тази сутрин на ЛеБрон Джеймс и компания затваряше серията и детронирането щеше да е факт.

Но Стеф Къри и неговите шампиони удължиха защитата на титлата поне с още един мач, като ще трябва да идат и да спечелят в залата на Лейкърс, за да върнат серията в своя дом за мач №7.

Къри, както обикновено, имаше решаващ принос с 27 точки, включително в ключови моменти. Разликата рядко падаше под 10 точки през второто полувреме, но всеки път, когато Лейкърс влезеше в серия и заплашваше да върне интригата, Къри или Андрю Уигинс (25 т.) даваха въздух на шампионите.

Дреймънд Грийн добави 20 точки и 9 рибаунда, а по-блед мач имаше Клей Томпсън (10 т.).

ЛеБрон наниза 25 за Лейкърс, а Антъни Дейвис пригласяше с 23, докато не излезе в четвъртата четвърт след удар в лицето. Опасенията са за сътресение, а при такава диагноза, Веждата няма да може да играе и в мач №6, според здравните протоколи на НБА.

На Изток Ню Йорк Никс също спечели и остана в играта - 112:103 у дома срещу Маями, който обаче води с 3-2 в серията и чака мач №6 в своята зала. С 38 точки Джейлън Брънсън поведе Никс, а звездата на Хийт Джими Бътлър този път записа скромните за неговите стандарти 19 т.

В другите полуфинални серии:

Изток, Филаделфия - Бостън 3-2 в серията, предстои мач №6 във Фили.

Запад, Денвър - Финикс 3-2, иде двубой №6 във Финикс.