Американският рапър J. Cole ще дебютира в професионалния баскетбол на 36-годишна възраст. Джърмейн Коул, както е рожденото име на музикалната звезда, ще направи това в първенството… на африканската държава Руанда, след като стана ясно, че е подписал договор с отбора на Пейтриътс. 

Коул никога не е крил любовта си към баскетбол, като в ученическите си години в Северна Каролина е бил звездата на гимназиалния отбор на Санфорд, а след това за кратко е част от колежанския Сейнт Джонс - тим от Дивизия I, най-високото ниво на университетския спорт в Щатите.

Рап звездата вече е в африканската страна и е под карантина, за да може след това да се включи в Баскетболната лига на Африка, в която ще участват общо 12 отбора.

Роденият във военна база във Франкфурт американец никога не е крил мечтата си да играе професионален баскетбол. През 2012 година той взе участие в Мача на знаменитостите, съпътстващ Звездния уикенд в НБА, като още тогава показа качествата си.

Носителят на награда “Грами” може да дебютира за Пейтриътс още този уикенд в срещата с нигерийския отбор на Ривърс Хуупърс. В последните години той редовно играе заедно със звезди от НБА извън сезона в Лигата.

Проектът за баскетболната лига на Африка се осъществява с подкрепата на НБА и ще има отбори от общо 12 държави - Тунис, Египет, Ангола, Мароко, Сенегал, Нигерия, Алжир, Камерун, Мали, Мозамбик, Мадагаскар и Руанда.