Нов удар понесе Голдън Стейт - шампионът в НБА за миналия сезон. Новината от днес е, че Стеф Къри отново е с контузия и ще пропусне "неопределено време и брой мачове".

Очаква се все пак да се завърне навреме за края на редовната част от сезона и със сигурност за плейофите.

Къри се контузи в третата четвърт на мача на Голдън Стейт с Далас в събота, като до този момент бе най-резултатен с 21 точки. Коляното му срещна това на съперник, той остана да лежи на игрището, а после отиде в съблекалнята за преглед.

Така и не се завърна в игра, а тестовете в понеделник са показали разкъсване на връзки в коляното. Вредите не са достатъчно големи, за да има нужда от операция, но се налага почивка и рехабилитация.

"Лошата новина е, че още веднъж през сезона ще сме без Стеф - каза треньорът на Голдън Стейт Стийв Кър. - Добрата е, че той ще се завърне този сезон. Не е ясно точно кога, дали ще е след месец, след два или дори по-бързо. Но това не е травма, която да го извади от целия сезон."

През декември и началото на януари Къри пропусна 11 мача с травма в рамото, отново свързана с връзки, както и със ставата.

Той е на 34 години, вече е четирикратен шампион на НБА с Голдън Стейт, както и двукратен MVP на сезона в лигата.

Държи рекорда за точки със стрелба от тройката в историята, който подобри през декември 2021-ва.