Александър Везенков продължава с невероятното си представяне през сезона и поведе Олимпиакос за голяма победа в дома на Реал Мадрид - 89:87, в третия кръг на Евролигата по баскетбол.

Българинът бе играч на мача с фантастични отигравания в ключови моменти, завърши с дабъл-дабъл от 23 точки и 12 борби, като и по двата показателя бе номер едно от всички на игрището. Саша, както е наричан вече не само в Гърция, е баскетболистът, който категорично се откроява от старта на новия сезон в Евролигата.

Олимпиакос с него като лидер е с 3 от 3 победи дотук в най-силната лига на континента, при това две от тях дойдоха като гост на Барселона и Реал! И в Каталуня, и в столицата, Везенков бе над всички като резултатност и статистики на терена.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА И ОТДЕЛНО ВИДЕО С ИЗЯВИТЕ НА ВЕЗЕНКОВ В НЕГО>>>

В сряда сайтът на Евролигата го нарече "един от двамата най-универсални баскетболисти в Европа", като другият е Габриел Дек от Реал.

Прекият сблъсък в сряда вечерта в Мадрид ясно показа разликата - играчът на домакините завърши с 5 точки и 7 борби срещу споменатите 23/12 на българина.

Кош на Костас Слукас, другия голям лидер на Олимпиакос, само 3 секунди преди края, донесе победата над Реал.

Капитанът вкара общо 14 т. за успеха, а още двама техни съотборници дадоха сериозен точков принос - Джоел Боломбой с 11 и Шакил Макис с 10.

В статистическите класации на Евролигата след три изиграни кръга, Везенков е №1 като общ "индекс на представяне" - 28.7, начело по спечелени борби с 11.3 средно на двубой, води по вкарани опити от зоната за 2 точки (6 средно на мач), а при реализаторите общо е втори с 22 средно. Изключително представяне на този етап от сезона.