Сагата с бъдещето на Александър Везенков продължава, като този път журналист отвъд окена предвиди, че българинът ще остане в настоящия си тим Сакраменто Кингс.

Шон Кънингам използва социалните мрежи, за да сподели, че Сакраменто планира да задържи Везенков в редиците си, но все пак не изключва евентуална размяна на играчи с друг НБА отбор.

Новината обаче е, че българинът ще продължи да бъде част от НБА и през новия сезон, независимо дали това ще се случи в екип на Сакраменто Кингс, или на друг състав.

Към момента Везенков няма водеща роля в ротацията на Кингс и не се очертава това да се промени, заради което не е изключен вариант, при който българинът ще бъде пратен в тим, където да има по-сериозна роля.

Шон Кънингам пише, че появилите се информации за желание на Везенков да си тръгне от НБА не отговарят на истината.

"Докато Саша Везенков остава разочарован от липсата на игрово време през първия си сезон в НБА със Сакраменто Кингс, няколко източника ми казаха, че няма нищо вярно в информацията за желанието му да напусне НБА. Източник, близък до Везенков, нарече доклада "неоснователен" и че той ще спази договора си. Казаха ми също, че Кралете искат да го задържат, но има и пазар за него. Сакраменто или може би друг отбор, който предлага по-голяма ротационна роля, остава да видим", пише Кънингам.

Любопитно е, че под поста му повечето реакции са от гръцки феновете, които призовават Везенков да се завърне в Олимпиакос и да помогне на гранда от Пирея да спечели Евролигата.