Бившият баскетболист на Сакраменто, Мемфис, Хюстън, Лос Анджелис Лейкърс и Портланд - Бен Маклимор, бе арестуван в щата Орегон и се яви пред съда като обвиняем по дело за изнасилване.

31-годишният баскетболист бе една от големите надежди на НБА, когато влезе в Лигата перз 2013 година. Тогава Сакраменто го избра със седмия избор в Драфта, а репутацията му бе на звезда от колежанското първенство, ала след това Маклимор така и не успя да оправдае очакванията при професионалистите.

За последно той игра в НБА за Портланд Трейл Блейзърс, като обвинението му е повдигнато за случка от 2021 година, когато бе част от отбора от Орегон.

Гардът изигра общо 556 мача при най-добрите, като само на два пъти записваше по повече от 10 точки средно на мач - 12.1 за Кингс през сезон 2014/2015 и 10.1 за Хюстън през сезон 2019/2020.

Баскетболистът, който понастоящем играе за испанския Рио Бреоган, е с повдигнати общо четири обвинения за сексуално насилие. Арестът и явяването му пред съда идвата само месец, след като бе хванат да кара пиян в Испания.

Някога сравняван с легендата Рей Алън, извън НБА Маклимор игра още за китайския Шандонг, както и за гръцкия АЕК (Атина), а с оглед на последните случки извън терена, то вратата за потенциално завръщане в Асоциацията е затворена за него.